Tarjoilija, saisinko lisää balettia

Opiskelusuunnitelmiin tuli hiljattain pieniä muutoksia. Kuten aiemmin kirjoitin, olen tehnyt DOCHissa pääaineena streettanssia, joka pitää tällä lukukaudella sisällään break dancea ja housea. Toisen vuosikurssin opiskelijat, joiden tunneilla siis käyn, lähtivät kuitenkin kolmen viikon työharjoitteluun, jonka aikana heillä ei ole koulua. Siten minun täytyi päättää mitä tekisin pääainetunneilla noiden kolmen viikon ajan. Jazztanssin tarjonta on täällä hyvä ja opettajat kiinnostavia, mutta kesken lukukauden mukaan liittyminen epäilytti minua jonkinverran. Into tehdä nykytanssia on tällä hetkellä latentin puoleista ja viimeaikaisesta, harrastajia pillastuttaneesta, kansantanssi-gatesta huolimatta en erityisesti lämpene skandinaavisille kansantansseille.

Mutta onneksi (lähes) kaikki elämän ongelmat ratkeavat baletilla! Päädyin siis ottamaan kolmen viikon rautaisannoksen balettia, koska neljän viikottaisen moduulituntini lisäksi pääainetunnit toivat toisen mokoman lisää. Nyt tangon ääreen pääsee siis kahdeksan kertaa viikossa ja vierotusoireita ei ainakaan pitäisi syntyä.

Copyright © 2014 Le Danseur Terrible

Copyright © 2014 Le Danseur Terrible

Baletin pääainetunnit eroavat moduulitunneista paitsi vaikeustason myös oppilasmäärän osalta. Pääaineopiskelijoita on neljä ja minä viidentenä. Tämä takaa hyvin paljon henkilökohtaista huomiota opettajalta ja töitä saa tehdä tosissaan. Erityisesti opettajan alkaessa tuntemaan vahvuuteni ja heikkouteni, hän ei jätä mahdollisuutta päästä helpolla mistään – ja tämä on pelkästään hyvä asia. Mitättömän kokoinen pliéni on saanut ankaraa erityishuomiota ja hyvin ojentuvien nikkojeni kohdalla vähempää ei haluta nähdä minkään liikkeen yhteydessä. Minulle on aina puhuttu plién osalta lyhyistä akillesjänteistä, mutta tämänhetkinen opettajani ei sano uskovansa siihen. Kokeilen nyt vaihteeksi sitä näkökulmaa asiaan ja katson auttaako plié-ongelmaan venyvyys-kysymyksen kääntäminen voima-kysymykseksi.

Lisäksi perjantaisin on pointe-tunti, jolloin normaali tuntimateriaali tehdään varvastossuilla. Olen tehnyt itse varvastekniikkaa perinteisesti tunnin lopussa tai ajoittain olen tehnyt tangon varvastossuilla. Ensimmäisen kerran vedettyäni läpi koko 90-minuuttisen melko haastavan tunnin varvastossuilla olivat varpaat kuin vasaralla hakatut. Toisaalta olen kuitenkin huomannut, että väsyessä alan paradoksaalisesti työskentelemään jalkaterällä teknisesti paremmin, koska yritän säästää varpaita kovilta iskuilta. Siten voisin suunnitella ottavani jatkossakin ohjelmaan viikottaisen pointe-tunnin, koska tähän on omatoimisuuden pohjalta mahdollisuus niin DOCHin moduulitunneilla kuin myös omassa koulussani.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s