Writing Movement

Pohjoismaissa ja Baltiassa on aloitettu Writing Movement -hanke, jonka tavoitteena on edistää ja kehittää tanssikirjoittamista. Asia herätti mielenkiintoni, koska ehkä tämän blogin olemassaolostakin on havaittavissa tanssiin liittyvän kirjoittamisen olevan lähellä sydäntäni. Mielestäni tanssin näkyvyyttä voitaisiin parantaa laadukkaalla kirjoittamisella – eikä pelkästään teoskritiikkien muodossa.

Yhä useammat ammattiseurueet ovat alkaneet ottaa sosiaalisen median yleistymisen myötä avoimemman suunnan ruohonjuuritason tiedottamiseen. En siis tarkoita nyt välttämättä Royal Opera Housen upeita videoita teostrailereista täysiin treenitunteihin. Merkittävässä roolissa ovat mielestäni erityisesti yksittäisten taiteilijoiden blogittwiitit ja muut vastaavat kanavat. Kaikkea ei tarvitse elämästään jakaa julkiseksi, mutta itselleen taiteilijana voi tehdä merkittävää pr-työtä ja toisaalta viedä tanssikirjoittamista eteenpäin median uusissa muodoissa. Mielestäni tämä on sitä mitä myös yleisö tällä hetkellä kaipaa – mahdollisuuden päästä edes ajatuksen tasolla askeleen lähemmäs taiteilijaa. Vilahduksia kulissien takaa ja näkökulmaa taiteen tekemiseen esiripun toiselta puolelta.

Writing Movement on osa Kedja-hanketta, joka pyrkii viemään eteenpäin nykytanssin verkostoitumista Pohjoismaissa ja Baltiassa. Mitä tulee tanssikirjoittamiseen, en tiedä onko genrerajojen veto hirveän tarpeellista. Toivon ainakin itse, että tämän hankkeen puitteissa onnistuttaisiin kehittämään tanssikirjoittamista ylipäänsä – ei pelkästään nykytanssin viitekehyksessä.

Suomen osalta Writing Movement pitää sisällään keskustelutilaisuuksia eri tanssitapahtumien yhteydessä ja kirjoitustyöpajan. Minua ainakin ajatuksen tasolla kiehtoo tuo työpaja, mutta en tiedä onko kaltaisellani raakileella sinne mitään asiaa. Haku on avoin ja työpajaan haluataan kirjoittamisen ja tanssitaiteen ammattilaisia. Se ei kuitenkaan vielä kerro onko tarkoituksena saada kasaan monipuolinen joukko erilaisista lähtökohdista vai pitää eräänlaista Jedi-akatemiaa jo valmiiksi pitkällä oleville. Molemmista on omanlaisiansa hyötyjä.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s