Tabletteja tanssijoille

Koulussamme aloitettiin tablet-laitteiden pilotointi tarkoituksena selvittää niiden hyötyjä opetuksessa. Laitteet tulevat käyttöön kolmelle eri opiskelualan ryhmälle, joista yksi on meidän luokkamme. Tänään saimme asiaankuuluvan hälinän keskellä tehdä ensituttavuutta Samsung Galaxy Note 10.1 -laitteeseen.

Suhtaudun hyvin myötämielisesti erilaisiin kehityshankkeisiin ja pilottiprojekteihin. Mielestäni niillä voidaan saavuttaa tärkeää kokemusperäistä tietoa siitä miten uudet asiat toimivat todellisessa ympäristössä. Parhaimmillaan saavutetaan uusia hyviä työtapoja ja huonoimmillaankin voidaa löytää perusteluita vanhan mallin käytölle. Onnistunut pilotointi vaatii koko viiteryhmän osallistumista – vaikka kyseinen asia tuntuisi itsestä tyhmältä.

Minä olen teknologian ystävä ja en ole siten yhtään pahoillani saadessani testikäyttöön uuden ”lelun”. Lisäksi olen jo valmiiksi sitä mieltä, että koulutusohjelmassamme tableteista on hyötyä – minkä vuoksi hankin itselleni opintojen alussa Applen iPadin. Minkä tahansa alan opiskelijalle on mielestäni kätevää päästä yhdestä laitteesta käsiksi muistiinpanoihin, sähköpostiin ja koulun mahdollisiin verkko-oppimisympäristöihin. Tanssijalle myös musiikin, videoiden ja kameran käyttö ovat hyvin keskeisiä. Monella nämä löytyvät jo älypuhelimesta, mutta suurempi näyttö mahdollistaa paremmin juuri kuvatun tanssikomposition katselun. Ja mikäänhän ei estä käyttämästä laitetta itse taideteoksen osana.

Ensikokemukseni Samsungin tabletista on pääosin myönteinen. Se todennäköisesti ajaa asiansa ja on ominaisuuksiltaan varmasti riittävä. Olen itse Apple-uskovainen ja siten luulen pääasiassa käyttäväni omaa iPadiani opiskelussa. Käyttöjärjestelmän toimivuus ja loogisuus on mielestäni iOS:ssa paremmalla tasolla kuin Androidissa. Kauppaan pääsee Kialla, mutta onhan se kuitenkin jotenkin mukavampaa Porschella.

Tämä blogiteksti on kirjoitettu Samsungin tabletilla. Sinä aikana selain kaatui kerran ja laitteen ollessa vaakasuunnassa näppäimistö peitti kirjoituskentän kokonaan alleen. Käytettävyys syntyy näistä pienistä asioista. Katson kuitenkin mielenkiinnolla mitä minun molemmat tablettini voivat opintoihini antaa. Ehkä minä en ole jatkossa ainoa, joka ei halua ottaa monisteita vastaan.

2 kommenttia artikkeliin ”Tabletteja tanssijoille

  1. Kysymyksiisi on vastattu! :) Voit käydä samalla kauhistelemassa mun kamalia ruumiin asentoja :D
    Olen ehkä vähän vihreä sun uudesta lelusta! Toivottavasti siitä on hyötyä opiskelussa :)

  2. Kiitos :) Kävinkin juuri äsken niitä lukemassa ja kommentoimassa. Eikä niistä asennoista kannata olla turhan kriittinen. Kuvissa on hyvä tunnelma.

    En tiedä miten paljon käyttöä tuolle uudelle lelulle tulee, mutta teen nyt tässä vähän vertailevaa tutkimusta sen ja iPadin välillä. Blogikirjoittamiseen tuo Samsung ei ainakaan ole erityisen hyvä.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s