Tanssiva joulukalenteri

Yhä useammalle paikkakunnalle vaikuttaa lähivuosina rantautuneen tanssiva joulukalenteri. Yleensä kyse on siis paikallisten tanssin ammattilaisten ja harrastajien järjestämistä ilmaisesityksistä, avoimista ovista ja flash mob -tyylisistä tanssitempauksista. Tanssilla on paikkansa näyttämötaiteena, mutta tanssin tuominen helpommin saataville on mielestäni tärkeässä asemassa haluttaessa kasvattaa uutta tanssiyleisöä. Joulun lähestyessä väki on ehkä runsaampana ja keskimääräistä kiireettömänpänä liikkeellä julkisessa tilassa.

Olin itse viimevuonna mukana tanssija Netta Salonsaaren organisoimassa tanssivassa joulukalenterissa. Vaikka ulkona pakkassäällä tanssiminen ei aluksi kuullostanut houkuttelevimmalta mahdolliselta vaihtoehdolta, olivat kokemukset varsin positiivisia. Yleisön innostuneisuus julkisella paikalla esiintyessä voi olla erilaisella tasolla kuin pääsylipun ostaneiden keskuudessa. Vaikka kaikkia paikalle sattuneita ei esitys välttämättä kiinnosta ollenkaan niin vastapainona joukossa on myös niitä, jotka ilahtuvat aivan poikkeuksellisesti saadessaan tanssielämyksen keskelle arkipuuhia. Tänävuonna olen myös mukana hieman erilaisella tavalla tanssivassa joulukalenterissa opintojeni puolesta.

Osa tanssivien joulukalenterien ohjelmistosta on ennalta ilmoitettua ja osa saattaa saattaa tanssia vastaan aivan yllättäen kauppareissulla. Keräsin alle muutamia löytämiäni linkkejä eri kaupunkien tapahtumiin. Jos listasta puuttuu jokin kaupunki niin laita tietoja kommenttilaatikkoon.

Tanssiva ja soiva joulukalenteri Kuopiossa

Tanssiva joulukalenteri Lahdessa ja Hämeenlinnassa

Tanssiva joulukalenteri Turussa

Tanssiva joulukalenteri Oulussa

Tanssiva joulukalenteri Kouvolassa

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s