But nevertheless it is inevitable

”I have spent all my life with dance and being a dancer. It’s permitting life to use you in a very intense way. Sometimes it is not pleasant. Sometimes it is fearful. But nevertheless it is inevitable.”
-Martha Graham-


En ole niitä ihmisiä, jotka ovat tanssineet viisivuotiaasta lähtien ja aina tienneet haluavansa tehdä uran tanssin parissa. Aloitin tavoitteellisen tanssiharrastuksen vasta täysi-ikäisenä, joten en uskaltanut unelmoidakaan tanssista ammattina. Tehdessäni täysipäivästä kolmivuorotyötä ja treenatessani samalla 7-8 kertaa viikossa – sekä lisäksi esitysharjoitukset – kollegani kysyivät minulta, että miten ihmeessä jaksan. Minä en jaksaisi, jos en tanssisi.

Ehkä se lopulta oli väistämätöntä. Motivoituneen treenaamisen ja tanssinopettajien kannustuksen myötä pääsin opiskelemaan tanssialan ammattilaiseksi. Kyllä, koen olevani etuoikeutettu saadessani tanssia täysipäiväisesti, mutta tiedän tehneeni sen eteen myös paljon töitä.

Aloitin tämän blogin ensimmäisenä lukukautenani ja toivon jaksavani kirjoittaa sitä ainakin opintojeni ajan. Aiheet tulevat mitä luultavammin liikkumaan tanssin, opiskelun, pedagogian ja niiden herättämien ajatuksien ympärillä. Oheistuotteena kevyemmän sisällön ystäville on tarjolla kuvablogi Le Danseur Terrible, jonne tallentuu ohikiitäviä hetkiä tanssiarjesta.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s